Възстановяването на дейността на предприятието на КСЕЛА България ЕООД в Добрич

...
Възстановяването на дейността на предприятието на КСЕЛА България ЕООД в Добрич
Коментари Харесай

Заводът за блокчета Итонг в Добрич затваря окончателно, а техниката заминава в чужбина

Възстановяването на дейността на предприятието на " КСЕЛА България " ЕООД в Добрич не може да се случи в актуалната икономическа обстановка, по тази причина част от оборудването се пренасочва към различен цех. Това разяснява пред районната медия  управителят на сдружението Борислав Дивизиев.

Той изясни, че главното тежко съоръжение, като автоклави и котли, ще остане в Добрич, а някои елементи от оборудването ще бъдат преместени в други фабрики на Xella в района на Югоизточна Европа.

Припомняме, че заводът за блокчета Итонг и плочи Мултипор на " КСЕЛА България " ЕООД в Добрич спря да работи на 1 октомври 2020 година, а служащите и чиновниците бяха освободени. Тогава Дивизиев изясни, че се правят разбор и оценка на опциите за огромен ремонт, който по първични данни щеше продължи най-малко 12 месеца и ще включва премахване на неизправностите и изпитване на оборудванията за гарантиране на тяхната безвредна работа, преди да бъдат пуснати още веднъж в употреба.
 Инвестиции за над €250 милиона: Новите фабрики край Пловдив Обновена
Инвестиции за над €250 милиона: Новите фабрики край Пловдив

ТИЗ се готви за привличането на милиардна инвестиция от стратегически вложител

Месеци по-късно от компанията обявиха, че " групата КСЕЛА продължава да проучва разнообразни варианти, свързани със завода в Добрич и при взимане на дефинитивно решение ще се концентрира върху най-хубавите благоприятни условия за напредък на бизнеса в района на Югоизточна Европа ".

" КСЕЛА България " бе принудена да освободи 67 чиновници след прекъсването на завода в Добрич.

КСЕЛА бе на българския пазар от 1994 година, като в началото производството стартира в завода в София. През 2006 година бе открит и вторият цех на компанията в страната - в Добрич.

" Ксела България " е част от Xella Group. През април 2017 година притежателите на Xella Group подписаха сполучлива договорка за продажбата на групата на американската компания Lone Star. През същата година от компанията регистрираха, че заводът в Добрич има доста сполучлива история. Между 100-те завода, които има Xella по света всяка година има вътрешен конкурс, като се излъчва най-хубавият. За последните 10 години Добрич три пъти е попадал преди всичко.
 Сингапурската
Сингапурска инвестиция в Пловдив: Издигат цех за профили за автомобилната промишленост

Очаква се заводът да бъде приключен в края на идната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР